Energetische voetreflex massages

Chakra massage
Het chakra systeem ontstond meer dan vierduizend jaar geleden in India die er vanuit gaan dat om elk mens een energieveld zit. Het laat je persoonlijke uitstraling zien en geeft ons de mogelijkheid om met de omgeving te communiceren.
Via je chakra’s neem je energie op uit je omgeving en zend je energie uit naar je omgeving. Als je voelt dat er iets met iemand is, dan neem je dit via je chakra’s waar.
Als alle chakra’s volledig geopend zijn en in harmonie samenwerken, leef je optimaal. Tot die tijd ijn alle mogelijke combinaties van open en geblokkeerde chakra’s mogelijk.
Dit gebeurt vaak als gevolg van angst of een vervelende ervaring waardoor er verkramping optreedt en dus een blokkade.

Indicaties
* voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten.

Polariteit massage
Deze polariteitsmassage heeft als doel de energie, de levenskracht die tussen deze polen en dus door ons lichaam stroomt, in evenwicht te brengen.
Een blokkade verhindert dat ons lichaam optimaal functioneert. Door een blokkade komt ergens teveel en ergens te weinig energie te zitten. Het gevolg is dat men uit balans raakt en klachten krijgt.

Indicaties:
* Sterke temperatuurverschillen in het lichaam
* Chronische zieken
* Ouderen
* Kinderen
* Depressiviteit
* Concentratie en leer problemen

Metamorfose massage
Metamorfose betekent: “gedaante” verandering. De mooiste metamorfoses vind je in de natuur zoals bijvoorbeeld de rups die verandert in een vlinder of de eikel die verandert in een grote boom of de zomer die verandert in de herfst naar de winter om in het voorjaar weer op te bloeien in de lente naar de zomer.
Ook wij maken perioden in ons leven mee waarin we ons terug trekken en ons bezinnen. Er zijn specifieke momenten in je leven waarop je deze groei momenten sterk ervaart. Bijvoorbeeld bij een geboorte, school, pubertijd, het huis uit gaan, het maken van belangrijke keuzes in je leven, trouwen, scheiding, sterven/rouwverwerking.

De metamorfose massage is een techniek die onze levenskracht voor zelfgenezing en creatieve groei op gang brengt. Het brengt oude blokkades die de vrije stroom van de levensenergie hinderen, weer in beweging.

Indicaties:
* PMS
* Vruchtbaarheid problemen
* Menopauze
* Zwangerschap/geboorte
* Stervensbegeleiding
* Obstipatieklachten
* Lichamelijke/verstandelijke beperking
* Leer & concentratie problemen
* Huilbaby’s
* Trauma verwerking
* Na bewustzijnscomplicaties zoals flauwvallen, narcose, shock
* Elke veranderingssituatie

IMG_2828

Zonnevlecht massage
De Zonnevlecht is de naam van zowel het 3e chakra als van een zenuwknoop. De zonnevlecht is het krachtcentrum van waaruit je jezelf in de wereld neerzet. Van hieruit voelen we wat ons doel, onze passie, ons verlangen is en zetten dat in de wereld neer. Omdat je via dit chakra direct in verbinding staat met de wereld om je heen, is hij erg gevoelig voor stress, spanning, angst etc. Via massage van dit chakra, kun je de spanning die is opgebouwd afvoeren. Je kunt nu de stress op een dieper niveau behandelen.

Indicaties
* Alle vormen van spanning en stress
* Alle spijsverteringsproblemen
* Maagzweren
* Diabetes/ hypoglycemie
* Burn – out
* Pubertijd

Aura massage
Volgens de Indiase energieleer werken Chakra’s en de aura lagen samen.
We hebben 4 lagen met hierin het etherische/fysieke lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam en het spirituele lichaam.

Indicaties
* Voor verschillende klachten te gebruiken op de verschillende lagen aura’s.