Cupping / Guasha / Moxa

Cupping, Guasha & Moxa bij praktijk Voedsoul

Cupping is een techniek waarbij de huid vacuüm gezogen wordt. Dit gebeurt door potjes op de huid te plaatsen en een vacuüm te creëren. Door het vacuüm trekt de huid en spierlaag omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en lymfecirculatie ontstaat.

EFFECTEN EN VOORDELEN VAN CUPPING
Via cupping therapie, vooral dan door te masseren met cups, stimuleer je zowel het lymfesysteem als de doorbloeding. Doordat cupping de 2 systemen stimuleert, wordt hun samenwerking verbeterd waardoor de afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht waardoor weefsels beter gevoed worden en het immuunsysteem wordt versterkt. Het bloed wordt ook gezuiverd doordat de vacuüm een soort bloeduitstorting creëert en de verstopping naar boven trekt worden er rode en witte bloedcellen aangemaakt en verwijdert het de verzuring. Cupping stimuleert het zenuwstelsel, vooral op de rug. Door de stimulatie wordt het zenuwstelsel geprikkkeld maar ook de verschillende organen die daardoor worden aangestuurd. Deze stimulatie heeft een extra effect op langere termijn, het verbert namelijk de weerstand.

Een cupping behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen, verkoudheid, griep, versterken van het immuunsysteem, stress, knie problemen/verzuurde benen, achilles/hielspoor behandeling, ischias behandeling.

In China is cupping heel normaal. Ze laten zich regelmatig cuppen voor een goede energiedoorstroming. Je ziet daar ook vaak ’s zomers mensen met grote ronde blauwe vlekken op hun rug over straat gaan. Daar hoort het bij de zorg voor het lichaam. Hier is het de eerste keer vaak even schrikken, maar als de weldaad van cupping eenmaal bekend is, maakt ook dat niets meer uit.

Cupping-During

Guasha
Guasha is een eeuwenoude techniek die een belangrijke plaats neemt in de traditionele Chinese geneeskunde.
het woord Guasha betekent “schrapen”. Met behulp van een platte jade steen word het weke bindweefsel van de reflexzones of meridiaanstelsel behandeld.

In de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht. Vervolgens wordt er stevig of zacht herhaaldelijk over een stuk huid behandeld.

Wat doet Guasha?
Een of meerdere behandelingen met Guasha hebben een stimulerend effect op het immuunsysteem, bevordert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen, ondersteunt ontgifting en ontzuring, zorgt voor een betere werking van organen, brengt emoties in balans, kan pijn verlichten of laten verdwijnen. Vermindert stress en moeheid.

Schermafbeelding 2016-02-01 om 20.18.30

Moxa
Net als cupping en Guasha is ook moxa een oud onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde. Het heeft een verwarmend effect op het lichaam.
Het is een aanvulling op de voetreflex & Tuina massage om acupunctuur punten te verwarmen. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de punten en zal daar de energiestroom stimuleren. Met name bij klachten van koude, leegte, blokkades, ernstige vermoeidheid & gewrichtsklachten kan Moxa een heilzame werking hebben.

Tarieven: €15 voor cupping en guasha na een Tuina massage.
Cupping/Guasha €15
Tuina massage €25
Moxa inbegrepen in behandeling