Fertiliteit

Fertiliteitsreflexologie bij praktijk Voedsoul

Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend.
De problematiek kan vele oorzaken hebben en regelmatig is er een gecompliceerd beeld, zowel bij mannen als bij vrouwen. Vaak volgt een periode van stress, verdriet en onzekerheid. Of je nu wel of geen medische behandeling volgt het blijft een emotionele periode.

Fertiliteitsreflexologie kan ondersteuning geven bij:

  • Het reguleren van de menstruele cyclus,
  • Menstruatieklachten verlichten
  • Stimuleren van de geslachtsorganen
  • Verbeteren van de doorbloeding
  • Afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam
  • Ondersteunen van emotionele problemen

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is als zwanger worden niet vanzelfsprekend is en wat hier allemaal bij komt kijken. Vaak wordt er vanuit gegaan dat het “probleem” bij de vrouw ligt. Eenmaal in het medische traject wordt er vaak weinig aandacht gegeven aan de man hoe hij deze periode ervaart.
Daarom ben ik voor mijn afstudeeropdracht mij gaan specialiseren in de vruchtbaarheid van de man. Hier heb ik mijn scriptie over geschreven en hier veel kennis in opgedaan.

Zowel voor mannen als vrouwen valt er vaak nog een hoop te behalen in de levensstijl. Met wat aanpassingen kan de vruchtbaarheid verbeterd worden of kan voorafgaand op de terugplaatsing tijdens de IUI/IVF/ICSI behandeling de condities bij de vrouw geoptimaliseerd worden.

Er wordt geadviseerd om minimaal 3 maanden voor een traject te starten met voetreflextherapie.
Ook wanneer je samen besluit zwanger te willen worden, is het goed om het lichaam van de aanstaande ouders in optimale conditie te hebben.

Klachten kunnen zijn PCO syndroom, endometriose, onregelmatige menstruatie, stress, te weinig of trage zaadcellen, ook wanneer er geen oorzaak wordt gevonden voor de vruchtbaarheidsproblemen.

 

Schermafbeelding 2016-02-15 om 21.30.00