Kinderen

Tuina behandelingen aan kinderen kunnen worden gegeven voor allerlei alledaagse problemen als obstipatie, verkoudheden, koorts maar ook tot zwaardere klachten zoals ADHD en zelfs autisme
In deze massage worden eenvoudige behandelingstechnieken gebruikt die ook door de ouders aangeleerd kunnen worden en is ideaal voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Hierna is het afhankelijk van het kind.
————————————————————————————–
Baby reflexologie:
Met welke klachten kunnen baby’s behandeld worden?
* Obstipatie (3 a 5 dagen geen ontlasting gehad)
* Krampjes
* harde ontlasting
* winderigheid
* betere voedingsopname en toename van gewicht bij prematuren
* astma
* neusverkoudheid
* slecht door slapen
* slecht inslapen
* huidproblemen
* oor of oogpijn
* klachten bij het krijgen van tandjes
* reflux
* Long klachten.
—————————————————————————————
4 belangrijke voordelen voor de baby:
* Interactie: bevorderen van verbondenheid, verbale/nong-verbale communicatie, onverdeelde aandacht, alle zintuigen worden gebruikt, vroeg contact met beide ouders, bevorderen van een veilige band, in eigen kracht brengen.
* regulering: van de bloedsomloop, spijsverteringsorganen, hormonale stelsel, immuun systeem, lymfatisch stelsel, ademhalingstelsel, coördinatie en balans, verbeterd leervermogen, ontwikkeling, groei & versterking van de spieren, gewaarwording van lichaam en geest.
* Verlichting van klachten
* ontspanning: verbeterd slaap patroon, verlaging van stressniveau en stress hormonen, hoger niveau van dopamine, minder overgevoeligheid, minder hyperactiviteit.
—————————————————————————————
Voordelen voor ouders:
* het contact zonder worden verdiept, beter kunnen begrijpen van hun baby, bevorderen van verbondenheid, beter zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid, positieve activiteit, verlaging van stresshormonen, bevordert lactatie, verlaging van postnatale depressie, massages zijn eenvoudig aan te leren waardoor ouders klachten ook thuis kunnen behandelen.
————————————————————————————-
Voordelen voor het hele gezin:
* betrokkenheid, meer respect, ontspannen omgeving, verbeterde slaap.

Tarief:
Behandeling (+- 30 minuten afhankelijk van het kind) €20