Ontzuren & Ontgiften

Het lichaam ontzuren, reinigen & ontslakken bij praktijk Voudsoul.

Door verschillende invloeden van zowel binnen- als buiten af kan ons lichaam verzuurd en verontreinigd raken.
Wanneer dit gebeurt probeert het lichaam dit zelf aan te pakken. Nu zal dit in het begin goed gaan maar na verloop van tijd wordt het lichaam moe en zullen de afvalstoffen zich op gaan stappelen in het lichaam, waardoor er klachten zich kunnen gaan ontwikkelen. Door een drukke maatschappij gaan we vaak over onze grenzen en ook over die van het lichaam.

Ons lichaam is in staat om afvalstoffen via de urine, de ontlasting en de huid uit te scheiden. De zuur-base balans is in evenwicht. Dit wordt uitgedrukt op een pH-schaal, waarbij de waarde van pH 7 neutraal is. Een hogere waarde geeft een basische toestand aan, een lagere waarde geeft een verzuring van het lichaam aan.
Het zuur-base evenwicht kan verstoord raken door:
– Stress en leefstijl
– Medicijnen
– Teveel zuur vormend voedsel, zoals koffie/thee, alcohol, suiker, pinda’s, dierlijke eiwitten en noten.
– Milieuvervuiling en elektrosmog
– Te weinig beweging of teveel sporten

Er zijn klachten, al gelang naar de aanleg, die te maken hebben met verzuring van het lichaam. De gevolgen van de verzuring zijn heel divers en uiteenlopend. Je kunt hierbij o.a. denken aan, jicht, nierstenen, reuma, cellulitis, huidklachten, gewrichtsklachten, depressieve gevoelens, migraine, oververmoeidheid, pijnlijk opgezet bindweefsel en een slechte weerstand.

Door voetreflextherapie kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd worden. Daarnaast wordt er in de praktijk aandacht besteed aan verschillende mogelijkheden om het lichaam hierbij te ondersteunen. Dit kan zijn door supplementen, reinigende thee voor de lever, de nieren en het lymfesysteem en andere ondersteunende adviezen.