Voetreflex Therapie

Geschiedenis:
Voetreflexologie is een heel oude massagetechniek waarvan de wortels hoogstwaarschijnlijk in India en China liggen. Ook de Egyptenaren en de indianen kenden deze vorm van voetmassage al duizenden jaren geleden. Pas in de vorige eeuw ontwikkelde de Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald de zone therapie, die later verder is uitgewerkt door Eunice Ingham, een fysiotherapeute die samenwerkte met dr. Fitzgerald. Zij heeft de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd. Zo ontstond de voetreflexologie zoals we die tegenwoordig kennen. Hanne Marquardt is degene geweest die deze methode, aangevuld heeft met eigen ervaringen, grote bekendheid heeft gegeven in west- Europa.

Aan de Chinese voetreflexologie ligt een andere manier van denken en werken ten grondslag. De Chinese denkwijze gaat uit van een holistisch wezen waarin lichaam en geest één geheel vormen en elkaar wederzijds beïnvloeden. De Chinese werken niet alleen met reflexpunten op de voeten maar met meridianen (energiebanen die door het hele lichaam stromen) en acupunctuurpunten. Hierdoor worden behandelingen niet alleen gegeven op de voet maar ook worden onderbenen en knieën meegenomen. Naast het masseren zijn er nog een aantal elementen waarmee de Chinese geneeskunde werkt om gezondheid te verbeteren waaronder voedingsleer, kruidenleer, bewegingsleer(Qi Cong & Tai-Chi)

De werking van voetreflexologie:
Voetreflexologie stimuleert het zelf genezend mechanisme van het lichaam, verbetert de bloed- en energiedoorstroming en beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend effect.
Door een beter doorstroming in de organen en weefsels worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen.
Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam.

Vandaar dat voetreflexologie bij zeer veel verschillende klachten verlichting kan brengen of zelfs de klachten laat verdwijnen. Voetreflexologie is echter geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg.

Ontspanning:
Voor een voetreflex ontspanningsmassage alleen kunt u ook een afspraak maken. Door middel van verschillende massage technieken op de ontspannende reflexzone punten wordt het gehele lichaam tot ontspanning gebracht. Heerlijk ter ontspanning of preventief.
Wanneer er verder geen klachten en of problemen zijn is bij deze massage geen intake gesprek nodig.

Behandeling:
Wanneer u klachten in het lichaam ervaart op zowel lichamelijk en/of geestelijk gebied kunt u er voor kiezen om op een natuurlijke manier deze klachten aan te pakken door middel van voetreflexologie.

Door de combinatie van de westerse geneeswijzen, metafysische achtergronden van klachten en Chinese geneeswijzen is de kracht van een massage voor het zelf genezend vermogen door het lichaam bijzonder sterk.
Voetreflex therapie kan bij vele klachten verlichting en of oplossingen bieden. De lijst is eigenlijk eindeloos met verschillende specialismes aan klachten.

Hoofd klachten: van migraine tot aan mond, neus, oor en oog klachten, depressies, stress, burn-out, hersenschudding, kaak en gebitsproblemen, leer & concentratieproblemen, faal angst etc.
Nier & blaas klachten: oedeem, ontstekingen, reiniging en ontgiften van het lichaam, verstoring van het zuur-base evenwicht, incontinentie.
Lymfe klachten: opgezette lymfeklieren,auto-immuunklachten ziekte van lyme, weerstand verhogend, reiniging en ontgiften van het lichaam na bijvoorbeeld medicatie gebruik of na een narcose, allergieën, huidproblemen
Spijsverteringsstelsel: mond, keel, slokdarm, maag, darmen of slijmvlies problemen.
Hart: hoge en lage bloeddruk, hartkloppingen, doorbloedingsstoornissen zoals koude extremiteiten, wintervoeten, spataderen en aambeien.
Ademhaling en vitaliteit: verschillende klachten in de luchtwegen als astma, COPD, longemfyseem, allergieën, betere opname van zuurstof, aanhoudende hoest.
Wervelkolom of bewegingsapparaat: Rug & nek klachten, ziekte van Bechterew, ischias, hernia, osteoporose, reuma, artrose, jicht, carpaal tunnel syndroom, fibromyalgie,
Hormoonstelsel: slaap problemen, schildklier klachten, auto-immuunziekten, diabetes, menstruatieklachten, algehele malaise, vruchtbaarheidsklachten.

Contra-indicaties voor een voetreflex behandeling: Psychose, koorts, trombose, infectieziekten.

Mogelijke reacties:
Na voetreflextherapie kan er een tijdelijke verergering van een klacht(en) ontstaan. Dit betekent dat het lichaam bezig is de klacht(en) aan te pakken. Het zelfgenezend vermogen is in werking gezet en het lichaam is bezig afvalstoffen af te voeren. Om uw lichaam daarbij te ondersteunen, is het belangrijk om de eerste dagen na de behandeling extra water te drinken.

Omdat elk lichaam verschillend is, reageert elk lichaam anders op een behandeling. Sommige zullen geen reactie hebben, anderen hebben verergering van de klacht en anderen kunnen er zelfs ziek van worden.
Het is daarom belangrijk om eventuele veranderingen te signaleren en door te geven.

Tarieven:
Voetreflexbehandeling+intake(+-75minuten) €45
Voetreflexbehandeling vervolg consult(60minuten) €35
Voetreflexontspanningsmassage(45minuten) €25
Behandeling Kinderen(+-30minuten) €20
Combinatie voetreflex & Tuina (75minuten) €65

Betaling vind plaats na de behandeling en is mogelijk contact of via de pin.
NB. De praktijkruimte van voedsoul is op de 1e verdieping die alleen per trap bereikbaar is.

Afspraak wijzigen:
Mocht u onverhoopt een gemaakte afspraak niet na kunnen komen, dan wordt u verzocht deze uiterlijk 24 uur voor aanvang telefonisch of per mail te annuleren. De gereserveerde tijd word dan niet in rekening gebracht.